Soluția Nichita în cazul centenarei intens mediatizate

6 Aprilie 2012, 3:30 pm

Am ezitat mult până să scriu acest text însă m-a revoltat tupeul unor funcționari publici cu funcții de conducere de la Direcția de Asistență Comunitară de pe lângă Primăria Iași. Aceștia nu au ezitat să sugereze pensionarilor mediatizați prin factura de la căldură, că problema lor ar fi excesiv prezentată la televiziuni și că de situația lor ar profita unii deputați, cum este domnul Păduraru.

Este vorba de familia pensionarei centenare care a depus la cabinetul parlamentar în data de 27 martie 2012 o sesizare iar eu am retransmis către Primăria Municipiului Iași adresa cu numărul 1414/28.03.2012, legată de factura uriașă doar pentru căldură și de problemele acestora. Știrea a devenit subiect care a apărut pe toate canalele de televiziune cu impact local și național. În urma intervenției mediatice, unele autorități au intervenit (ANRSC), iar factura pentru căldură a fost prezentată la un post de televiziune local ca fiind greșită și corectabilă.

Ieri, o doamna din conducerea DAC a sunat familia respectivă dând de înțeles că nu poate corecta factura dar e dispusă să ofere ajutoare sociale după ce se realizează o anchetă. Aparent normal până aici, numai că servilismul politic din primărie a generat și o reacție care m-a determinat să iau atitudine. Persoana respectivă nu a ezitat să sugereze că, în plus, de problema dumnealor ar profita unii deputați cum aș fi de exemplu eu. Asta deși știrea televizată apărută ca urmare a informațiilor comunicate de mine nu a conținut nici o clipă vreo referire la numele meu, deși am fost cel care a comunicat cu media și cu familia respectivă, solicitându-le acceptul pentru intervenția în intimitatea lor.

Tot în cursul zilei de ieri, doi funcționari de la primărie au fost trimiși să efectueze o anchetă socială, fiind însă refuzați de ginerele centenarei, motivând că nu are nevoie de ajutorul lor. Ce nu au înțeles mai marii primăriei e că nu poți corecta furtul din facturi cu ajutoare sociale, sperând că nu mai apar știri defavorabile primarului în funcție. De altfel, domnul care a refuzat mi-a mărturisit că s-a simțit jignit pentru că nu este tratat cu respectul cuvenit și mi-a permis să iau atitudine față de acest nou abuz.

La fel ca persoanele despre care am făcut referire sunt cu certitudine mii de pensionari cu aceeași problemă. Greutățile pe care le au nu le permit să își apere interesele și de multe ori ei nu protestează. Situația relatată mai sus m-a determinat să transmit astăzi o solicitare către ANRSC de a iniția un control amplu la nivelul Municipiului Iași privind facturările greșite și legalitatea formei în care primăria a încheiat contractul cu SC DALKIA SA. Cred că subiectul facturilor umflate este cu mult mai grav, de amploare și poate ascunde în spate înțelegeri de natură penală pentru că se transformă în profit necuvenit pentru unele companii.

O ultimă rugăminte către toată media: protejați intimitatea persoanelor vârstnice, pentru că în cazul celor doi deja este prea mult. Toate cele relatate sunt oneste, oameni care au atins respectabila vârstă de 103 ani nu își permit și nu au nici un interes să deformeze adevărurile. Să îi fie rușine doamnei din fruntea DAC pentru tupeul și nesimțirea de care dă dovadă folosind numele meu pentru a justifica interesul politic al primarului Nichita. Dacă ar avea respect, și-ar da seama că a jignit persoanele respective prin forma în care a comunicat cu ele și nu ar ezita să le transmită o scrisoare prin care să își prezinte scuze pentru gestul nepotrivit de a genera presiune și de a sugera minciuni cu tentă politică.

adresa-anrsc-ref-la-facturi-incalzire