Super manipularea cazului Năstase

22 Iunie 2012, 3:17 pm

La PSD sinuciderea a devenit un act eroic de bărbăție. Mai sunt și alți bărbați pe acolo? Sau “bărbatul adevărat” din concepția PSD depinde de categoria socială din care faci parte?

Nu comentez în sine evenimentul lui Adrian Năstase ci super mediatizarea. Insistența colegilor săi l-a dus într-o zonă mult prea fals politizată. Este evidentă deturnarea de la actul de justiție pentru a schimba o percepție publică negativă, un PSD cu un june Prim_ministru plagiator și un fost președinte băgat la pușcărie doi ani, ar fi gustat cel mai dur recul de popularitate. Așa că bătrânii dinozauri au scos de la naftalină aparatul de construit realități virtuale și au inițiat un uriaș eveniment mediatic cu scopul de a deturna sensuri. Au făcut însă și greșeli: mutarea războiului politic în justiție nu are susținere. Au fost suficienți arestați și condamnați în ultimul an însă niciodată nu s-a sărit în sprijinul lor cu o asemenea intensitate. Cum adică să aperi un inculpat dovedit de justiție și condamnat? Păi ce, facem diferențe în funcție de categoria socială? Dimpotrivă, în toată lumea și toate veacurile legea aruncă demnitarii la pedepse mai mari pentru a da exemplu pozitiv societății, cât timp au o calitate specială de cunoscători ai acesteia.

Iar faptul că Ponta aruncă glonțul în curtea lui Băsescu e de o naivitate și un penibil desăvârșit, atât timp cât până și ministrul de interne își sună prietenul condamnat definitiv și îi trimite ambulanța “simțind” sinuciderea cu o zi înainte.

Tragediile tulbură o judecată normală și echilibrată. Românilor li s-a servit o tragedie la fel ca mineriada, bine ambalată și prezentată public. Ceea ce se întâmplă seamănă cu un manual de manipulare cusut cu ață albă. Vorbesc de construcția mediatică, nu de gestul lui Năstase.