Este evident o lovitură de stat

11 Iulie 2012, 12:06 pm

Da, eu o numesc clar lovitură de stat. Nu îmi pasă că Băsescu sau alţii au evitat termenul. Chiar dacă nu e definiţia clasică e tot acelaşi efect, de răsturnare a ordinii constituţionale.
Un mod extrem de sofisticat de schimbare rapidă a structurilor statului care nu putea să nu fie premeditat. Organizarea cu rigoare aproape militară a fiecărei etape este evidentă, arată că nu e doar o luptă democratică ci un veritabil război rece.

Ultima ştire cu interceptări la CSM ale unor negocieri purtate de Ponta cu viitorii posibili şefi la DNA şi la Parchetul General, cu scurgeri de informaţii clasificate în timpul campaniei electorale arată clar cum vede actualul premier Ponta separarea puterilor în stat şi controlul asupra justiţiei.
Aşa că nu mă feresc să spun că avem în România un veritabil puci instituţional premeditat, în afara oricăror reguli ale statului de drept. Aparenta funcţionare a statului e minimală şi sufocată de viitoarea şi evidenta subordonare unică a tuturor puterilor.

Am certitudinea că nici măcar militanţii USL nu vor o ţară subordonată unor grupuri de interese mai degrabă infracţionale decât politice. Nici ei nu cred că agreează promovarea unor nonvalori sau a unor amatori de furt intelectual. Nu mai suntem în anii când cel mai puţin educat era bun de preşedinte de CAP sau cel mai idiot era perfect pentru a conduce raioanele sovietice.
E altfel pornită dar tot lovitură de stat e. Nimeni nu va interveni real să ne apere. Vor da declaraţii acide, ne vor certa constituţional, posibil să fim sancţionaţi de UE dar nimeni nu ne va curăţa de uscături şi patrupede politice. Soluţia e doar în atitudine civică extrem de activă. Transformată în ofertă politică corectă. Şi să fim mulţi, altfel generaţiile de după noi vor suferi de lipsa unui viitor corect şi predictibil.