Din suflet, pentru copii

17 Septembrie 2012, 3:13 pm

”Vreau să vă adresez o rugăminte…”. Așa a început o discuție purtată la cabinetul parlamentar zilele trecute. O rugăminte care porneşte de la o idee pe care o apreciez, mai ales că vine dinspre oameni dispuși să devină voluntari. Două doamne au venit cu ideea, dar și cu dorința de a se implica într-o acțiune de voluntariat destinată a ajuta și a oferi familiilor cu copii, care au venituri mai reduse, diverse bunuri. Cu toții știm că un cărucior, un pătuț pentru copii, scăunele sau jucării pentru cei mici nu sunt folosite decât o scurtă perioadă de timp. După aceea, multe dintre ele ar fi extrem de utile altor familii care nu au suficiente venituri pentru a le achiziționa.

Ideea în fapt este de a crea o punte de legătură între familii, în așa fel încât aceste obiecte să poată, deopotrivă, aduce bucurie celor mici și a veni în ajutorul celor mari. Cele două doamne doresc să facă aceste lucruri în zonele Nicolina și Podu Roș, în care și dumnealor locuiesc. Au mai făcut asta, la o scară mai redusă, colectând fel de fel de lucruri folositoare de la alți prieteni inimoşi, pe care le-au oferit apoi celor care aveau nevoie de ele. Au ajuns însă la un punct de la care existența mai multor voluntari ar face gestul să fie mai eficient. Au nevoie în același timp și de încredere și apreciere pentru gestul lor.

Multe dintre experienţele trecute mi-au arătat că, dacă 10 oameni promit că se implică într-o astfel de iniţiativă, de obicei rămân unul sau doi, atunci când trebuie să facă ceva efectiv. De aceea cred că ar fi utile susținerea și opiniile dumneavoastră, în așa fel încât crearea unei punți de legătură să fie cât mai eficientă. Pentru a determina o atitudine civică mai amplă, am hotărât să deschid o petiție on-line, care să poată oferi celor două doamne și poate și altor grupuri interesate, informații și susținere pentru proiectul lor. Eu le voi fi aproape, atât cât poate un parlamentar, dar inițiativa civică va trebui să rămână în zona voluntariatului și a grupului de inițiativă.

Beneficiarii acestor schimburi e necesar să fie identificați de comunitate. M-am gândit în acest sens că preoții parohi, școlile și chiar administratorii de blocuri sunt cei care pot sugera cel mai bine familiile beneficiare pentru aceste bunuri. Despre mai mulți preoți (pe care îi cunosc) știu că sunt dispuși să se implice și au deja liste cu familii, aflate în situaţii foarte dificile, care merită ajutate.

În baza opiniilor voastre sunt sigur că vor fi multe grupuri de mame dispuse să devină voluntare pentru a se implica. Poate apar și alte idei.

Semnează și tu: http://www.petitieonline.com/din_suflet_pentru_copii